Najem stanovanja Ljubljana

Najem stanovanja v Ljubljani veliko družinam, študentom in tudi posameznikom predstavlja velik izziv. Na trgu je veliko ponudb, a velikokrat te ne zadovoljijo vsem potrebam.

Če iščete stanovanje za najem v Ljubljani, ste na pravem mestu. Med našimi oglasi si lahko ogledate ponudbe najemodajalcev stanovanj, mi pa vam bomo pomagali pri samem procesu izvedbe najema in poskrbeli, da boste našli stanovanje po vaših željah.

Cena naraščajoče
Datum objave padajoče
Velikost naraščajoče
Najem - Ljubljana - Garsonjera  
šifra:
Kontaktiraj agenta
Niko Maučec
GSM: +386 (0) 31 758 972
niko@mestonepremicnin.si
Najem - Ljubljana - 2,5-sobno   910,00 € / Na mesec
šifra: N61
Kontaktiraj agenta
Nejc Mlakar
GSM: +386 (0) 31 215 255
nejc@mestonepremicnin.si
Najem - Ljubljana - Bežigrad - 4-sobno   1.040,00 € / Na mesec
šifra: N1059
Kontaktiraj agenta
Niko Maučec
GSM: +386 (0) 31 758 972
niko@mestonepremicnin.si
Najem - Ljubljana - Moste-Polje - 2,5-sobno   650,00 € / Na mesec
šifra: N1072
Kontaktiraj agenta
Maruša Mlakar
GSM: +386 (0) 51 650 777 in
+386 (0) 1 507 10 60

marusa@mestonepremicnin.si
4 / 11

Najem stanovanja v Ljubljani

Določeni ljudje se raje odločijo za najem kot nakup stanovanja. Dinamika bivanja v stanovanju je namreč drugačna kot v hiši. S hišo in urejanjem njene okolice je ponavadi več dela in dodatnih stroškov. Nekaterim je to všeč, drugi imajo spet raje več prostega časa, ki ga omogoča bivanje v stanovanju. Najem pa je lahko tudi korak pred nakupom stanovanja.

Kljub temu da je ponudbe veliko, je lahko najem stanovanja velik izziv.
 

Zakaj se odločiti za najem stanovanja?

Nakup stanovanja je velik korak, ki ga je treba storiti premišljeno. Velikokrat oviro do sanjskega doma predstavlja velik finančni zalogaj, ki ga nakup stanovanja potegne za sabo. Kupec se mora o možnosti kreditiranja pozanimati na svoji banki. Komu je kredit odobren, lahko plača kupnino. Če se vam zdi, da še ni pravi čas za nakup nepremičnine, je prava rešitev najem stanovanja.

Odločite se lahko za kratkoročni ali dolgoročni najem. V obeh primerih boste verjetno morali plačati varščino in delni strošek posredovanja agencije. Poleg najemnine za stanovanje ne pozabite prišteti še stanovanjske stroške. Na ta način boste dobili končno ceno stroška najema.

Razlog, zakaj se odločiti za najem je tudi ta, da boste imeli čas razmisliti, kje želite živeti in kaj vam najbolj ustreza. Ali je to mesto Ljubljana ali pa njena okolica?
 

Kako poteka najem stanovanja?

Najem stanovanja je prav tako kot nakup lahko zelo težka naloga. Čeprav je izbire veliko, ni rečeno, da je vsako stanovanje pravo za vas.

Če stanovanje iščete sami, ga lahko iščete preveč široko. Pri izbiri stanovanja morate biti pozorni na pričakovanja najemodajalca. Določeni si v stanovanju mogoče želijo samo posameznika ali par, drugi oddajajo stanovanje samo veččlanskim družinam. Ponekod so hišni ljubljenčki dovoljeni, drugje ne.

Tukaj smo mi -  Mesto nepremičnin, da najdemo skupni jezik in vam pomagamo pri iskanju primernega stanovanja. Povejte nam svoje želje, mi pa vam v najkrajšem času poiščemo idealno stanovanje za vas. Uredili bomo vse, kar je potrebno, da bo vselitev čim manj stresna.
 

Iščem/najamem stanovanje v Ljubljani. Kakšne so cene?

Cena stanovanj za najem v Ljubljani je odvisna od več dejavnikov, na primer velikosti in dodatne opreme (dvigalo, balkon, garaža itd). Najbolj pa je odvisna od lokacije, kjer se stanovanje ali pa hiša nahaja.

Veččlansko družino po navadi zanima tudi, kakšna infrastruktura je v bližini. Ali je v bližini zdravstveni dom, šola, vrtec, igrišče?

Pare brez otrok po navadi zanima, ali je v bližini gledališče, dobra gostilna, kino itd.

Vsak ima svoje želje in glede na to se gibajo tudi cene za najem. V Ljubljani se cene za najem stanovanja gibajo od 500 evrov pa vse do 1.500 evrov. Odvisno od tega, kje si želite živeti in kako veliko stanovanje želite oziroma potrebujete.

V središču mesta bo cena višja, vendar pa boste imeli vse na dosegu roke in skoraj ne potrebujete svojega avta. Manj boste za najemnino odšteli v okolici Ljubljane, vendar pa ne boste imeli vsega na dosegu.

Ker vemo, da je odločitev težka, vam z veseljem pomagamo. Kontaktirajte nas, mi pa bomo poskrbeli za vse ostalo.
 

Na kaj morate biti pozorni pri najemu stanovanja?

Ko boste našli ustrezno nepremičnino, ne glede na to ali iščete za zasebni ali pa za poslovni najem, bodite pazljivi na več stvari. Vedno se pozanimajte:
  • kdo je upravnik,
  • ali je stanovanje opremljeno ali neopremljeno,
  • so stroški visoki ali nizki,
  • koliko znaša varščina,
  • kakšni so dodatni stroški.
     
Najbolj pa je pomembno, da se pozanimate, v kakšnem stanju je nepremičnina. Ne pozabite, da izbirate dom zase, zato bodite izbirčni.

Poleg tega pa je pomembno, da nam sporočite tudi, kje je vaša sanjska lokacija, kakšno infrastrukturo si želite v bližini stanovanja, ki se oddaja, kakšno dodatno opremo pričakujete (dvigalo, balkon, parkirni prostor).

 

Želite biti na tekočem s ponudbo?

Ne zamudite odličnih priložnosti in aktualne ponudbe stanovanj, individualnih hiš, poslovnih prostorov ali zemljišč, ki ustrezajo vašim potrebam in željam.
Iščete nepremičnino?
Izpolnite obrazec,
kaj iščete.
Obveščali vas bomo
o nepremičninah.

Novogradnje

Nova stanovanja, individualne hiše in poslovni prostori v Ljubljani, okolici ali drugod po Sloveniji.
Ne spreglejte aktualne ponudbe novogradenj na odličnih lokacijah. Na voljo so tudi stanovanja in hiše v novih elitnih soseskah. Naša nepremičninska agencija v Ljubljani lahko zagotovo najde pravo nepremičnino za vaš okus.
VRSTA POSLA
VRSTA NEPREMIČNINE
HIŠASTANOVANJEPOSLOVNI PROSTORPOSESTGARAŽAPOČITNIŠKI OBJEKT
REGIJA
OBMOČJE
CENA, ŠIFRA
Od: 0 €
Do: 3,000,000 €
išči
Iskalnik nepremičnin
Ekipa Mesto nepremičnin
Mesto nepremičnin d.o.o.
Podmilščakova 25
1000 Ljubljana
+386 1 507 10 60
+386 51 650 777
info@mestonepremicnin.si
*