7 lastnosti, ki jih mora imeti vaš nepremičninski posrednik

Preberite, katere lastnosti mora imeti nepremičninski posrednik, da vas bo zagotovo pripeljal do zaključka nepremičninskega posla.

Lastnost št.1: Strokovna usposobljenost in pravno znanje

Vsak nepremičninski posrednik mora za opravljanje poklica pridobiti licenco, ki mu prinese večino potrebnih znanj o pravnih zadevah in nepremičninskih postopkih. Licenca sama po sebi še ne pomeni, da je posrednik v svojem opravljanju poklica tudi dober ali uspešen. Poleg licence so ključnega pomena tudi: izkušnje, nadgrajevanje znanja in dodatna izpopolnjevanja s številnih področij, nepremičninsko pravo, davčni predpisi, cenitev nepremičnin, gradbeništvo ... Le s stalnim izpopolnjevanjem in stikom z nepremičninskim trgom je nepremičninski posrednik lahko v koraku s časom in na tekočem z vsemi trenutnimi spremembami zakonodaje ter aktualnimi zakonodajnimi praksami. Dober posrednik pozna ali pa bo znal poiskati odgovore na vaša vprašanja, povezana z nepremičninami.

Lastnost št. 2: Odgovornost oz. integriteta – naredi to, kar je obljubil

Skozi številna srečanja, oglede ali sestanke boste s posrednikom razvili poslovni odnos, ki mora v prvi vrsti temeljiti na zaupanju. Pri posredovanju z nepremičninami so »v igri« veliki denarni zneski in zato ni prostora za napake. Popolnoma teoretično znanje mora posrednik v drugem koraku znati prenesti v prakso, tako da vam daje občutek varnosti. Posrednik mora torej biti oseba, na katero se lahko zanesete in ji brez pomisleka zaupate. Pri tem je zelo pomembno, da spoštuje vse vaše zasebne dogovore (vas pokliče, se pozanima, vas obvešča, se oglaša na telefon, vrača klice ipd.) in v nasprotnem primeru ne išče le opravičil za svojo neaktivnost.

Lastnost št. 3: Oseben pristop – razumevanje vaših potreb in želja

Dober nepremičninski posrednik vas mora dobro spoznati. Znati mora prepoznati vaše ključne potrebe in želje ter vam na najboljši način pomagati pri njihovem izpolnjevanju. Uspešen nepremičninski posrednik bo uspel najti rešitve, ki so za vas najustreznejše in so vam »pisane na kožo«. Vsiljevanje njegovih osebnih predsodkov ali mnenj je prvi pokazatelj, da morda niste našli prave osebe za nakup ali prodajo svoje nepremičnine.

Lastnost št. 4: Transparentnost – odkritost in pošteno delovanje

Zaupanje se pridobi tudi s transparentnim delovanjem. S tem izrazom opredeljujemo karakterno lastnost posrednika, ki ravna iskreno in odgovorno. Vaš nepremičninski posrednik vas na noben način ne sme zavajati ali vam zamolčati določenih informacij, ki se tičejo nepremičnine, prav tako si ne sme izmišljati podatkov, da bi posel pripeljal do čim hitrejše prodaje. Pozorni bodite na prav vse podrobnosti, pozanimajte se o njegovih preteklih referencah, izpeljanih poslih in mnenjih njegovih drugih strank.

Lastnost št. 5: Prisotnost – stalna dosegljivost in ažurnost

Nepremičninski posrednik vam mora biti razpolago. S tem mislimo predvsem na njegovo odzivnost, ki nemalokrat vpliva na razplet prodaje. Hitra odzivnost na trgu je v tem poslu zelo pomembna. Imeti morate možnost, da lahko kadarkoli preverite, kaj se dogaja z vašo nepremičnino oziroma ali je posrednik našel novo ponudbo za vas. Neodziven posrednik, ki ne vrača klicev in se obnaša ignorantsko, pomeni rdečo luč za nadaljevanje sodelovanja.

Lastnost št. 6: Občutek za prodajo in oglaševanje – pravi prodajalec

Najboljši nepremičninski posredniki so v prvi vrsti dobri prodajalci. Posrednik mora imeti dobro »poslovno žilico«, tj. dober občutek za prodajo in trženje ter za ravnanje s strankami. Kupci se s prodajalci nemalokrat lahko zapletejo v prave besedne igre ter pogajanja (v želji po znižanju cene) in posrednikova naloga je, da uspešno v korist obeh strani vodi mediacijo.

Lastnost št. 7: Urejenost in komunikativnost – delo z ljudmi

Sicer zadnji na seznamu, toda morda najpomembnejši osebnostni lastnosti sta urejenost in komunikativnost. Komunikacija je sestavljena iz dveh oblik komuniciranja – verbalne in neverbalne. Obleka oziroma zunanji videz posameznika kot komunikacijsko sredstvo predstavlja največji del neverbalne komunikacije in je ključnega pomena pri ustvarjanju prvega vtisa. V procesu prodaje, prepričevanja in pridobivanja zaupanja ne smemo zanemariti urejenosti.
Ali je nepremičninski posrednik urejen in komunikativen, boste po vsej verjetnosti opazili že na prvem srečanju z njim.
Tudi introvertirani posredniki, ki so tihi in težko komunicirajo z ljudmi, v prodajnem poslu žal niso uspešni. Veliko število interakcij med ljudmi od posrednika zahteva določena znanja in veščine na področju dela z ljudmi, kar pa zahteva tudi visoko stopnjo samozavesti.

Izbira pravega nepremičninskega posrednika v Mestu nepremičnin je enostavna

Naše sodelavce skrbno izbiramo in ob tem temeljito preverimo njihova znanja ter reference. Vse sodelavce ob začetku sodelovanja vodimo skozi poseben mentorski program. Prav vsi nepremičninski posredniki v Mestu nepremičnin so strokovni, izkušeni, odgovorni, ne manjka jim niti simpatičnosti in komunikativnosti. Verjamemo v kemijo med ljudmi, zato si pri nas sami izberete nepremičninskega posrednika, s katerim želite sodelovati.
VRSTA POSLA
VRSTA NEPREMIČNINE
HIŠASTANOVANJEPOSLOVNI PROSTORPOSESTGARAŽAPOČITNIŠKI OBJEKT
REGIJA
OBMOČJE
CENA, ŠIFRA
Od: 0 €
Do: 513,732,940 €
išči
Iskalnik nepremičnin
Ekipa Mesto nepremičnin
Mesto nepremičnin d.o.o.
Podmilščakova 25
1000 Ljubljana
+386 1 507 10 60
+386 51 650 777
info@mestonepremicnin.si
*